LANGBROEK - Aalberts Industries heeft dit jaar zijn achtste acquisitie gepleegd. Donderdag voegde de onderneming uit Langbroek het Spaanse Hidroaplicaciones aan zijn keten van bedrijven toe. Met deze overname heeft 's werelds grootste fittingenmaker dit jaar bij elkaar al 110 miljoen euro aan omzet gekocht.

Of er nog meer acquisities in het vat zitten, laat topman en oprichter Jan Aalberts in het midden. "Het lijkt me niet, maar je weet het nooit." Ruimte is er nog wel. De onderneming gaf aan begin dit jaar over een kas van 150 tot 200 miljoen euro te beschikken.

Met Hidroaplicationes krijgt Aalberts in Spanje een direct verkoopkanaal voor zijn kranen, fittingen en leidingen voor gas en water naar grote afnemers.

Een overnamesom is niet bekendgemaakt. De industrieel toeleverancier betaalt doorgaans de helft van de omzet. Hidroaplicaciones heeft een jaaromzet van 10 miljoen euro. Aalberts passeert dit jaar de magische omzetgrens van 1 miljard euro. In 2000 lukte dat ook al, maar toen in guldens.