AMSTERDAM - Philips heeft zijn verwachtingen over de resultaten van zijn divisie Consumentenelektronica (CE) wat getemperd. Dat blijkt uit een tussentijdse rapportage voorafgaand aan een analistenbijeenkomst donderdag.

De winstmarge die Philips zich bij de divisie CE ten doel heeft gesteld van 4 tot 4,5 procent, wordt ergens in 2006 gerealiseerd. Eerder ging Philips ervan uit die marge al vanaf eind 2005 te behalen.

In de bijeenkomst in Amsterdam informeert Philips analisten over de voortgang bij de divisies Consumentenelektronica en Halfgeleiders. De andere onderdelen van Philips zijn Licht, Huishoudelijke Artikelen en Medische Apparaten.

Bij de halfgeleiderdivisie rekent Philips in het derde kwartaal op een toename van de omzet met 5 procent. Dat is gelijk aan eerder geuite prognoses. Bij dit onderdeel wordt per eind 2007 gemikt op een verbetering van de winstmarge met 5 procentpunten. Tot dusver behaalt de chipdivisie een winstmarge van tussen de 5 en 15 procent, afhankelijk van het marktklimaat.