De Chinese ondernemer Justin Sun, de CEO van crypto-organisatie TRON, heeft 4,57 miljoen dollar (4,05 miljoen euro) neergelegd om te mogen lunchen met Wall Street-legende Warren Buffett, zo heeft Sun zelf bekendgemaakt.

Sun bouwde de spanning vorige week al op door te tweeten dat een lunch met Buffett een grote overwinning voor de blockchaingemeenschap zou zijn. Hij schrijft ook andere mensen uit de sector uit te nodigen.

Voor Buffett betekent het bedrag van 4,57 miljoen dollar een nieuw record. Elk jaar veilt hij een lunch met zichzelf, waarna de opbrengst naar een goed doel gaat. Door het enorme succes van Buffett op de beurs is de lunch erg gewild.

Of Buffett op het gesprek met Sun zit te wachten, is echter maar de vraag. Sun hoopt Buffett tijdens de ontmoeting te overtuigen van de waarde van cryptomunten. Buffett is eerder enorm kritisch geweest over digitale valuta. Zo noemde hij cryptomunten een waanidee en zouden ze geen unieke waarde hebben.

Volgens de Chinese ondernemer heeft Buffett het fout. Zo zag Buffett ook niet de werkelijke potentie van Amazon en Google, merkt Sun op.