HOOFDDORP - TPG Post heet vanaf 15 mei 2006 officieel TNT Post. Volgend jaar gaat de postdivisie van TNT geleidelijk al zijn rode brievenbussen, kleding, bedrijfsmiddelen en andere zaken in de nieuwe oranje huisstijl veranderen.

De omvorming zal drie jaar in beslag nemen en moet grotendeels in januari 2009 zijn afgerond. "Door het geleidelijk te doen, beperken we de kosten en krijgen onze klanten en medewerkers tijd om te wennen", aldus Harry Koorstra directeur TPG Post.

Vanaf januari 2006 plaatst de postbezorger jaarlijks 4500 oranje brievenbussen. In geheel Nederland staan een kleine 21.000 brievenbussen van TPG. Daarvan hebben er 5300 een nieuw model. Deze brievenbussen, die TPG twee jaar geleden heeft geïntroduceerd, worden als laatste, in 2009 en 2010, vervangen. Zij krijgen volgend jaar alleen een nieuwe rode klep met het TNT Post Logo.

TPG heeft in april zijn naam veranderd in TNT. Onder die naam is het bedrijf vooral buiten Nederland bekend. Toen werd al oranje tot huiskleur gebombardeerd maar bleef onduidelijk of en per wanneer dat ook voor bijvoorbeeld de brievenbussen zou gaan gelden.

De postbodes gaan volgend jaar lopen in oranje-zwarte jacks en krijgen petten die ook iets oranjes zullen hebben. Hun fietstassen worden op vervangingsbasis, dat wil zeggen binnen 8 à 12 jaar, oranje gekleurd. Datzelfde geldt voor de voertuigen. Rode auto's krijgen een sticker met het oranje TNT Post logo. Een deel van de opleggers van de transportafdeling blijf tot 2010 rood. Het groen van het hoofdkantoor van TPG Post aan de Prinses Beatrixlaan in Den Haag blijft maar de naamsaanduiding bovenaan de gevel verandert.

"Hoe het er precies uit komt te zien, blijft nog een verrassing", aldus een woordvoerster Vanaf volgend jaar worden ook de postkantoren en servicepunten aangepast.