AMSTERDAM - Het Zweedse Tele2 verhoogt zijn bod op Versatel niet. Het bedrijf negeert het verzet van belangenverenging TeleNee, dat 2,20 euro per aandeel te laag vindt. Dat blijkt uit het dinsdag gelanceerde officiële bod op Versatel. Vorige week kreeg de telecomprijsvechter het groene licht van de Europese Commissie voor de overname.

Tele2 handhaaft het oude bod van 2,20 euro, dat neerkomt op een totaalbedrag van 1,1 miljard euro. Als de converteerbare obligaties van Versatel worden meegerekend, betalen de Zweden 1,34 miljard euro. Bij converteerbare obligaties wordt het schuldpapier na een bepaalde periode omgezet in aandelen.

Beide ondernemingen bieden hun klanten telecom, internet, kabel en datanetwerken aan. Versatel heeft vorig jaar in Nederland de rechten verworven voor het uitzenden van livevoetbal uit de eredivisie, met de bedoeling om later digitale telefonie en meer televisie aan het aanbod toe te voegen.

TeleNee, dat zegt meer dan 4 procent van de Versatel-aandeelhouders achter zich te hebben staan, vindt het bod van de Zweden te mager. Het verzet kan belangrijk zijn omdat Tele2 heeft gezegd het overnamebod pas bij een aanmelding van 95 procent van de aandelen na te komen. Dat percentage heeft Tele2 nodig om Versatel van de beurs te kunnen halen.

Na de overname gaan de Duitse activiteiten van Versatel over naar Apax. De Britse investeringsmaatschappij betaalt daarvoor 565 miljoen euro.