De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de sollicitatietermijn voor drie topfuncties verlengd omdat het tot op heden geen geschikte vrouwelijke kandidaten heeft gevonden, melden bronnen aan Reuters.

De centrale bank heeft al lange tijd moeite met het aantrekken van vrouwelijk talent voor verschillende leidinggevende functies. Zo zit er momenteel slechts één vrouw in de 25-koppige raad van bestuur. Daarnaast wordt drie kwart van de leidinggevende functies bekleed door mannen.

Europese beleidsmakers zijn om die reden kritisch op de heersende mannencultuur bij de in Frankfurt gevestigde bank. Dit werd versterkt toen twee vrouwelijke toezichthouders recent werden vervangen door mannen.

Hoewel de ECB verbetering van de genderbalans als belangrijke doelstelling heeft gesteld, is het niet wettelijk verplicht om genderquota te hanteren.

Toch ligt de grote meerderheid mannelijke bestuurders politiek gevoelig. Daarbij zou een gebrek aan vrouwen in topfuncties de benoeming van de Luxemburger Yves Mersch als nieuw bestuurslid bemoeilijken.

Zowel voorzitter Mario Draghi als bestuurslid Benoit Coeuré vertrekken de komende periode bij de Europese Centrale Bank.