Het stad- en streekvervoer in de provincies Utrecht en Gelderland gaat op dinsdag 28 mei alsnog meedoen aan de landelijke staking van het stad- en streekvervoer. Dat meldt vakbond FNV woensdag. Ook de NS doet mee aan de actiedag.

Eerder gaven vervoerders uit Utrecht en Gelderland aan niet mee te doen met de acties, maar ze hebben zich inmiddels toch aangesloten bij de vervoerdersacties. Alleen vervoerder Keolis in Utrecht rijdt dinsdag volgens normale dienstregeling.

De andere provincies meldden al op 8 mei te gaan staken op 28 mei. Werknemers van de NS en in het stad- en streekvervoer staken de hele dag om actie te voeren voor een beter pensioen. De staking begint dinsdag om 5.00 uur en duurt volgens de vakbond 24 uur.

Op 18 maart werd 66 minuten in de ochtendspits gestaakt. Toen besloot de NS de start van de volledige dienstregeling te verschuiven.

Ook werd toen gestaakt in de bouw en de metaalsector. De actiedag moest door de aanslag in Utrecht halverwege worden afgebroken. "Omdat het kabinet nog steeds niet ingaat op de eisen rond de AOW en het pensioen, komen de bonden nu opnieuw in actie", stellen de vakbonden.