De Amerikaanse regering zou overwegen het Chinese videosurveillancebedrijf Hikvision en een aantal andere Chinese techbedrijven sancties op te leggen. Eerder legde de VS Huawei al dergelijke sancties op.

Als Hikvision op een zwarte lijst zou worden gezet, zou het voor dit bedrijf moeilijker worden om Amerikaanse technologie te kopen.

Ook moeten Amerikaanse bedrijven eerst goedkeuring van de overheid krijgen, voordat deze ondernemingen onderdelen kunnen leveren aan Hikvision, schrijft The New York Times.

Sinds woensdag staat Huawei op een Amerikaanse sanctielijst, waardoor Amerikaanse bedrijven beperkt worden in het zakendoen met Huawei.

Amerikanen beschuldigen China van spionage

De Amerikanen beschuldigen China ervan de netwerken van Huawei te gebruiken om te spioneren. Huawei ontkent dat dit mogelijk is en zegt dat alle apparatuur veilig te gebruiken is.

Deze week zwakte de regering van Donald Trump de maatregelen iets af. Het bedrijf mag nog tot 19 augustus Amerikaanse producten kopen om zo de overlast voor klanten te beperken.

Hikvision zegt zonder VS te kunnen

Hikvision laat woensdag in een reactie weten te kunnen overleven zonder producten uit de VS, zoals Huawei ook al eerder stelde. Het Chinese bedrijf zegt overigens ook nog niets te hebben gehoord over een Amerikaanse zwarte lijst.

"Zelfs als de VS stopt met leveren aan ons, kunnen we dat oplossen via andere leveranciers", aldus een bestuurder van Hikvision. De meeste leveranciers van Hikvision zijn gevestigd in China.

Hikvision heeft een marktwaarde van ruim 37 miljard dollar (ruim 33 miljard euro) en noemt zichzelf de grootste fabrikant van videosurveillanceapparatuur.