Binnen een paar jaar zullen hypotheekadviseurs alleen nog bij complexere vraagstukken nodig zijn, zeggen Van Bruggen Adviesgroep, De Hypotheekshop en Rabobank woensdag in Het Financieele Dagblad (FD). Standaardsituaties kunnen volgens hen steeds meer online worden afgehandeld.

Mensen in een standaardsituatie zullen binnenkort een stuk gemakkelijker de benodigde documenten online kunnen aanleveren, onder meer doordat er steeds meer digitaal beschikbaar is.

Ook kunnen mensen door de nieuwe Europese betaalrichtlijn toegang geven tot hun betaalgedrag, waardoor veel documenten, zoals een werkgeversverklaring en loonstroken, niet meer nodig zouden zijn.

Het advies zelf zou ook steeds meer online gegeven kunnen worden. Advies over de hoogte van de hypotheek wordt ook nu al op websites van aanbieders geraadpleegd.

De hypotheekadviseurs verwachten dat sommige mensen, zoals starters en ouderen, toch de behoefte houden om iemand te zien. Hier zou een tussencategorie een oplossing kunnen zijn. Een groot deel van het proces kan dan online afgehandeld worden, terwijl het geheel wordt afgesloten met een gesprek.

Ook bij ingewikkeldere gevallen, zoals hypotheken voor expats of ondernemers en de afhandeling van de hypotheek bij echtscheidingen, zou regulier advies nodig blijven.