ING had eerder moeten ingrijpen na verdachte transacties door sportwinkelketen Foot Locker en moet de keten daarom een schadevergoeding van 502.253,75 euro betalen. Dat oordeelde het gerechtshof van Amsterdam dinsdag in hoger beroep.

Foot Locker leed ruim 1 miljoen euro schade door bedragen die vanaf januari 2015 werden afgeschreven. Hiervan moet ING de helft vergoeden, omdat de sportwinkelketen zelf ook deels schuldig is aan de goedkeuring van de verdachte afschrijvingen.

Een oplichter wist het rekeningnummer van koeriersdienst UPS aan te passen door een vervalste factuur te sturen. Zo werd het geld naar de ING-rekening van zijn bedrijf Ups Consultancy overgemaakt. Een Foot Locker-medewerker voerde de verandering van het rekeningnummer door.

Hoewel ING meerdere automatische waarschuwingen ontving vanwege de grote bedragen die ineens binnenkwamen bij Ups, blokkeerde de bank het rekeningnummer pas weken later. De oplichter sluisde het geld intussen weg.

Het hoger beroep was aangespannen door ING. De bank moest volgens de eerdere uitspraak een bedrag van zo'n 300.000 euro betalen.