Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zegt niet te zullen zwichten voor de Amerikaanse druk in het opnieuw oplaaiende handelsconflict tussen de twee landen.

De handelsoorlog tussen de twee landen escaleerde vrijdag toen de Amerikanen invoertarieven verhoogde van 10 tot 25 procent op 200 miljard dollar (zo'n 178 miljard euro) aan Chinese goederen.

Daarnaast heeft de Amerikaanse president Donald Trump ook opdracht gegeven om de tarieven op ongeveer alle andere Chinese producten - ter waarde van ongeveer 300 miljard dollar - te verhogen.

China heeft al aangekondigd terug te zullen slaan. Hoe precies is nog onduidelijk.

"China zal nooit zwichten voor externe druk. We hebben het vertrouwen en de capaciteit om onze rechten te beschermen", aldus een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.

'Alle bedrijven zullen weggaan uit China'

In reactie heeft Amerikaanse president Donald Trump maandag China gewaarschuwd dat er negatieve gevolgen zullen zijn als het land tegen de tarieven in gaat. Zonder deal zal China volgens hem veel bedrijven verliezen, omdat het voor hen te duur wordt om er te kopen. "Jullie hadden een geweldige deal, bijna afgerond, en toen trokken jullie je terug!" tweette Trump.

China en de Verenigde Staten onderhandelden eerder deze maand in Washington over handelskwesties, maar dat heeft niet tot een oplossing in het handelsconflict geleid.