De Amerikaanse taxidienst Lyft is woensdag flink onderuitgegaan op Wall Street, ondanks een flinke omzetgroei in het eerste kwartaal van 2019. Een aandeel in Lyft was rond 18.30 uur zo'n 7 procent minder waard en kostte 55,63 dollar (49,73 euro).

Investeerders waren teleurgesteld over de verwachtingen die het bedrijf presenteerde bij de kwartaalcijfers. Naar verwachting zal het verlies van het bedrijf dit jaar alleen maar toenemen. Daarbij zijn analisten bezorgd over de winstgevendheid van de markt van taxidiensten. Deze zou zijn top hebben bereikt.

De taxidienst zag de omzet over het eerste kwartaal toenemen met 95 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2018. Voor 2019 verwacht Lyft een omzet van ruim 3,3 miljard dollar, tegenover 2,2 miljard dollar vorig jaar.

Het verlies van het bedrijf kromp, exclusief eenmalige posten, van 228 miljoen dollar naar 211 miljoen dollar. Na 2019 zullen de verliezen afnemen, stelde Lyft-CFO Brian Roberts na publicatie van de cijfers. "We zullen langzaam toewerken naar winstgevendheid", zei Roberts.

Volgens de CFO zijn de verliezen dit jaar hoog, vanwege toenemende investeringen. Lyft investeert dit jaar onder meer in een verhuurdienst voor elektrische scooters en fietsen. Ook investeert het bedrijf in zelfrijdende auto's.

Lyft stapte eind maart naar de beurs

Lyft stapte eind maart naar de beurs op Wall Street. De uitgifteprijs van de rivaal van Uber lag op 72 dollar per aandeel, waarmee het bedrijf gewaardeerd werd op 24,3 miljard dollar.

Kort daarna daalde de prijs flink, naar 59 dollar per aandeel. Inmiddels is het aandeel dus verder gezakt, naar 55,63 dollar.