DEN HAAG - Ruim 1700 automobilisten die rijden in een MG of Rover hoeven niet zelf op te draaien voor kosten die onder de garantie vallen, ondanks het faillissement van de Britse autofabrikant MG Rover.

De brancheorganisatie Bovag, de MG Rover-dealers en verzekeringsmaatschappij Bovemij hebben een garantiefonds in het leven geroepen voor de gedupeerde autobezitters. Dankzij dit fonds kunnen ze een beroep doen op de garantie die ze kregen bij de aanschaf van hun auto, zo meldde Bovag woensdag.

Directeur Burgmans van Bovag is tevreden met het garantiefonds. Het herstelt volgens hem het vertrouwen van de autobezitters in de branche. Bovag benadrukt wel dat de regeling alleen voor particulieren geldt en niet voor zakelijke kopers.

MG Rover moest in april uitstel van betaling aanvragen na het mislukken van onderhandelingen over een overname door de Chinese onderneming Shanghai Automotive Industry Company. Een ander Chinees bedrijf, Nanjing Automobile, heeft de failliete fabrikant later gekocht.