De onderhandelingen over een nieuw handelsverdrag tussen de Verenigde Staten en China gaan "vrij goed", zei de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag.

Volgens Trump zijn de twee grootmachten dicht bij het bereiken van een "historische deal". Hij deed de uitspraken vrijdag in het Witte Huis, tijdens zijn ontmoeting met de Slowaakse premier Peter Pellegrini.

Eerder deze week maakte Mick Mulvaney, de stafchef van het Witte Huis, bekend dat de gesprekken tussen Washington en Peking over het handelsconflict mogelijk in de komende twee weken zullen eindigen.

Mulvaney benadrukte daarnaast dat de VS alleen akkoord gaat met een goede deal.

Woensdag nieuwe gesprekken in Washington

De landen hebben onder meer onenigheid over de 250 miljard dollar (223 miljard euro) aan tarieven die de regering-Trump op goederen uit China heft.

Ook zijn de landen het niet eens over de maatregelen die de Verenigde Staten willen nemen om marktmisbruik van Peking tegen te gaan. Het handelsverdrag moet volgens Mulvaney uitkomst bieden in deze kwesties.

De Chinese vicepremier Liu He reist woensdag, na een aantal "productieve" gesprekken met de Amerikaanse minister van Financiën in China deze week, naar Washington om daar verder te onderhandelen over een mogelijk akkoord.