AMSTELVEEN - Air France-KLM heeft in augustus opnieuw meer passagiers vervoerd. Daarmee zette de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie de trend van de voorgaande maanden voort. Ook waren de toestellen beter gevuld. Dat heeft Air France-KLM woensdag bekendgemaakt.

In augustus vervoerde Air France-KLM meer dan 6 miljoen passagiers, bijna 7 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. De capaciteit, ofwel het aantal toestellen dat de luchtvaartcombinatie voor het vervoer inzette, steeg 5,1 procent. De bezettingsgraad van de toestellen kwam uit op 84,1 procent, 2,4 procentpunt hoger dan een jaar geleden.

Op vluchten naar het Caribisch gebied en de landen rondom de Indische Oceaan na zaten meer mensen in de vliegtuigen van de onderneming.

Het vrachtvervoer nam na enkele moeilijke maanden weer toe, met ruim 3 procent. Omdat de capaciteit sterker toenam (7 procent), daalde de zogenoemde benuttingsgraad van de vliegtuigen met 2,2 procentpunt naar 60,9 procent. De divisie heeft onder meer last van de zwakke Europese export.