UTRECHT - Twee leden van het bestuur van Fortis vertrekken uit het hoogste directiecomité van de bank-verzekeraar. Een van hen is Sjoerd van Keulen, die tevens zijn functie van voorzitter van de raad van bestuur van Fortis Bank Nederland neerlegt. Dat heeft Fortis vrijdag bekendgemaakt.
Fortis

Naast Van Keulen vertrek ook de Belg Jean-Jacques Verdickt. Hij blijft echter in dienst bij Fortis als lid van de raad van bestuur van Fortis Bank. Door het vertrek bestaat het directiecomité vanaf januari volgend jaar nog maar uit acht leden.

'Na lang beraad en op grond van zijn persoonlijke visie op Fortis Bank' heeft Van keulen tot opstappen besloten, aldus Fortis. Van Keulen was 22 jaar in dienst bij de bank-verzekeraar en, voor de overname in 1997, bij MeesPierson en de voorganger van die fusiebank, Pierson, Heldring & Pierson.

Verdickt doet een stapje terug zodat hij zich meer kan richten op zijn voorzitterschap van de Waalse ondernemersorganisatie. Hij was sinds 1993 lid van het Management Committee van Fortis.