Het aandeel Ajax stijgt opnieuw naar recordhoogte na de overwinning op Tottenham Hotspur van dinsdagavond. Even na de opening op donderdag werd voor een aandeel van de voetbalclub 20,90 euro betaald, een stijging van 6,6 procent.

Woensdag kon er nog niet in het aandeel worden gehandeld omdat de Amsterdamse beurs dicht was vanwege de Dag van de Arbeid.

Ajax heeft na de 0-1-zege op Tottenham Hotspur een goede uitgangspositie voor het bereiken van de finale van de Champions League. Volgende week woensdag speelt de Amsterdamse club de return in de Johan Cruijff ArenA.

Het aandeel Ajax profiteert flink van de sportieve successen van de club. Begin dit jaar werd nog 14,60 euro betaald voor een aandeel van de club, maar vier maanden later is dat met 34 procent gestegen naar 19,60 euro.

Ajax verdiende al ruim 90 miljoen euro door het bereiken van de halve finales van de Champions League. Als de club de finale weet te bereiken, dan kan de club op sowieso nog eens 15 miljoen euro aan inkomsten rekenen.

Samenvatting Tottenham Hotspur-Ajax (0-1)
1
Samenvatting Tottenham Hotspur-Ajax (0-1)