De Chinese politie is vrijdag binnengevallen bij een fabriek in de stad Shenzen waar naar verluidt voor miljoenen euro's aan nep-LEGO werd gemaakt en verkocht. Dat melden verschillende media, waaronder BBC.

"In oktober 2018 ontdekte de politie dat bouwstenen van Lepin die te koop werden aangeboden grote gelijkenissen vertoonden met die van LEGO", schrijft de politie in Sjanghai in een verklaring volgens de BBC.

Bij de politie-inval bij de Chinese speelgoedmaker Lepin zijn vier mensen aangehouden. De inval werd gedaan nadat de politie erachter kwam dat onder meer het ontwerp van de Star Wars-set van LEGO was gebruikt.

Volgens de verklaring heeft de politie zo'n 630.000 producten van Lepin in beslag genomen, met een waarde van ongeveer 200 miljoen Chinese yuan (zo'n 26,2 miljoen euro).

De maker van imitatie-LEGO verkocht het speelgoed tegen een fractie van de prijs van de Deense speelgoedmaker. Waar een doosje Lepin-speelgoed 2,70 euro kostte, is de prijs van een vergelijkbare doos LEGO minimaal 15 euro.

Een voorbeeld van de namaak-Lego (Foto: Politie Sjanghai)