ZAANDAM - Het supermarktconcern Ahold heeft een succesje geboekt in de langlopende ruzie over een miljoenenclaim met het Chileense Distribucion y Servicio (D&S). De rechtbank in de Nederlandse Antillen heeft recentelijk een miljoenenvordering van de Chilenen afgewezen. In Haarlem loopt nog een rechtszaak waarin D&S 50 miljoen dollar van Ahold eist.

D&S daagde Ahold in beide gevallen. De claim hangt samen met een transactie die Ahold deed met betrekking tot de verkoop in 1999 van supermarktketen Ekono in Argentinië aan Disco. Door de devaluatie van de Argentijnse peso destijds ontstond ruzie over de vraag wie moest opdraaien voor wisselkoersveranderingen.

D&S eiste in de zaak op de Nederlandse Antillen een bedrag van 47,5 miljoen dollar vermeerderd met een flinke jaarlijkse rente. D&S kan nog tegen de uitspraak in beroep gaan. Ahold ziet de afwijzing van de claim als een overwinning. Peter Wakkie, Aholds juridisch expert, is verheugd over de uitspraak. "Ik heb vertrouwen in een voor Ahold positieve uitkomst van de resterende door D&S aangespannen procedures", zei hij dinsdag.