Intertoys heeft nieuwe franchiseovereenkomsten gesloten met ruim dertig winkels, meldt het bedrijf woensdag. In totaal heeft de speelgoedaanbieder na de overname nog rond de honderd franchisers en zo'n 130 eigen vestigingen. Het aantal franchisers kan nog wel teruglopen als niet iedereen akkoord gaat met de nieuwe overeenkomst.

Het bedrijf hoopt binnenkort ook franchiseovereenkomsten te sluiten met de overblijvende bedrijven. Een woordvoerder vertelt aan NU.nl dat het streven is om over een maand al veel extra overeenkomsten te hebben gesloten.

"Dat ook franchisenemers in de nieuwe opzet geloven, vormt voor ons een aanmoediging om hard te werken aan verdere vernieuwing van de formule en zo de band met zowel franchisenemers als klanten blijvend te versterken", aldus commercieel directeur Jurian Duijzer.

Franchisers kunnen afhaken en onder eigen naam verder

De kans bestaat overigens nog wel dat franchisenemers afhaken, en bijvoorbeeld onder hun eigen naam doorgaan, stelt de woordvoerder. Blijven op basis van de oude overeenkomst is in elk geval geen optie.

Wel denkt het bedrijf dat de meeste vestigingen waarmee het in gesprek is zich zullen vinden in de "moderne manier van samenwerken tussen franchisegever en franchisenemer" die de nieuwe overeenkomst biedt.

Eerder dit jaar nam het Portugese Green Swan het concern over. Het bedrijf kondigde toen aan zo'n 150 vestigingen die niet langer rendabel leken te zijn, of waarvan de verhuurder geen nieuw contract wilde afsluiten, te sluiten.