Het aandeel Ajax is woensdagmiddag met een kleine 8 procent gestegen na de 2-1-overwinning op Juventus van dinsdagavond. Het aandeel van de Italiaanse club daalde rond 13.20 uur met ruim 15 procent.

Het is voor het eerst in 22 jaar dat de Amsterdammers zich weer hebben geplaatst voor de halve finales van de Champions League.

Voor een aandeel Ajax werd rond 13.20 uur 18,50 euro betaald. Dat is bijna 9 procent meer in vergelijking met de slotstand van dinsdag. Voor een aandeel Juventus werd rond dezelfde tijd 1,43 euro betaald.

Door het bereiken van de halve finales stijgen de inkomsten van Ajax in de Champions League naar ruim 90 miljoen euro. De zege op Juventus van dinsdag zorgde voor een bonus van 2,7 miljoen euro en het bereiken van de halve finales leverde nog eens 12 miljoen euro op.

Nog eens 15 miljoen bij bereiken finale

Als de club de finale weet te bereiken, dan kan de club rekenen op sowieso nog eens 15 miljoen euro aan inkomsten.

In de halve finale speelt Ajax tegen de winnaar van Manchester City-Tottenham Hotspur. De return wordt woensdag gespeeld in het Etihad Stadium. De Londense club won de heenwedstrijd vorige week met 1-0.

De wedstrijden in de halve eindstrijd staan op 30 april of 1 mei en 7 of 8 mei op het programma. Ajax begint met een uitwedstrijd.