Perfetti Van Melle, de Italiaans-Nederlandse fabrikant van Mentos, Alpenliebe en Chupa Chups, gaat een aanval op zijn werknemers in Bangladesh onderzoeken. Werknemers van het concern verklaarden te zijn aangevallen enkele weken na het oprichten van een vakbond.

Tegen persbureau Reuters zegt Kamrul Hasan, secretaris-generaal van de nieuwe vakbond, dat er eerder deze week twintig onbekende aanvallers de fabriek van Perfetti Van Melle binnengingen en hem mishandelden.

Een woordvoerder van het bedrijf zegt tegen het persbureau stappen te hebben genomen om de werknemers te beschermen en het incident te onderzoeken. Bij Perfetti Van Melle was vrijdag niemand beschikbaar om te reageren.

Volgens de werknemers van de fabriek in Gazipur worden ze al langer onder druk gezet om hun plannen voor het oprichten van een vakbond. Sommige werknemers zouden bijvoorbeeld voor een paar dagen geen toegang hebben gekregen tot de locatie.

Eind februari werd de vakbond alsnog opgericht. Het personeel van de fabriek wil onder meer een hoger salaris. Perfetti Van Melle zegt dat het een relatie aan het opbouwen is met de vakbond en de werknemers ook training geeft over hun rechten.