De betaalapp Tikkie van ABN Amro breidt voorlopig niet uit naar het buitenland. Dat is besloten na een pilot in Duitsland, die niet succesvol bleek. Dat bevestigt een woordvoerder van ABN Amro na berichtgeving van RTLZ.

In Nederland blijft de betaalapp populair. Zo'n vijf miljoen mensen sturen weleens een betaalverzoek via Tikkie. Op de piekmomenten kan het bedrijf wel 350 verzoeken per minuut verwerken, volgens Tikkiebaas Freek de Steenwinkel.

In Duitsland lijkt het concept minder aan te slaan. Begin vorig jaar begon Tikkie samen met ABN-dochter Moneyou aan de pilot in Duitsland. Maar ons buurland staat van oudsher wantrouwig tegenover online betalen; de meeste mensen gebruiken het liefst papiergeld.

Tikkie heeft voorlopig geen plannen voor uitbreiding naar het buitenland. Het gaat zich richten op uitbreiding van de zakelijke kant van de app in Nederland, aldus de woordvoerder.

In navolging van de app van ABN Amro, die ook te gebruiken is door mensen die niet bij de bank zitten, hebben ook andere banken een systeem voor betaalverzoeken gelanceerd.