De centrale ondernemingsraad (cor) van staalbedrijf Tata Steel heeft zich donderdag negatief uitgelaten over de voorstellen omtrent een fusie met het Duitse staalconcern Thyssenkrupp.

De ondernemingsraad verzet zich tegen plannen om de Belgische verzinklijn Segal te verkopen. Dit zou gebeuren als onderdeel van de fusie met het Duitse ThyssenKrupp.

Tata wil het Belgische onderdeel verkopen, zodat het bedrijf tegemoet kan komen aan de eisen van de Europese Commissie. De Commissie is bang dat het fusiebedrijf op sommige onderdelen te groot wordt. Met de verkoop van verzinklijn Segal wordt dit voorkomen, denkt Tata Steel.

De cor is het niet eens met deze stap. Het orgaan denkt dat de verkoop ertoe kan leiden dat Tata Steel in Nederland minder kan produceren. Hierdoor zal het bedrijf minder verkopen, zal de winst afnemen en zal er een lagere winstdeling voor het personeel zijn, argumenteert de medezeggenschapsraad.

De ondernemingsraad onderzoekt stappen om de verkoop tegen te gaan. "De cor beraadt zich in overleg met zijn adviseurs over stappen om te voorkomen dat Tata Steel deze verzinklijn zal verkopen", schrijft de ondernemingsraad in de brief.