DEN HAAG - De invoering van de chipkaart voor het openbaar vervoer, die eind 2007 in heel het land de strippenkaart moet vervangen, dreigt fors te worden vertraagd. Minister Peijs van Verkeer wacht nog op deugdelijke informatie van de Nederlandse Spoorwegen. In een brief aan de Tweede Kamer kondigde zij donderdag een onderzoek aan.

De NS en de vervoersbedrijven RET (Rotterdam) en Connexxion, die door technische problemen rond een proef in en om Rotterdam toch al kampen met vertraging daarbij, zouden Peijs half augustus inlichten over hun planning voor de invoering van de OV-kaart binnen hun bedrijf. Dan kon de minister in september een definitief besluit nemen over de landelijke invoering van de kaart.

Harde toezeggingen

De RET en Connexxion kwamen wel met een voorstel voor een 'go/no go- beslissing' in het tweede kwartaal van 2006, maar de spoorwegen zijn daar volgens de minister niet toe in staat gebleken. Het voorstel van RET en Connexxion zou alleen haalbaar zijn met harde toezeggingen van de NS, aldus Peijs. Het gevolg is, schrijft zij, dat zij niet dit jaar een besluit kan nemen over de invoering van de OV-kaart.