SCHIPHOL - Het in financiële problemen verkerende Air Holland is in bespreking om vluchten uit te voeren naar Suriname. Het eerste toestel naar Paramaribo zou half december de lucht in moeten. Dat heeft directeur C. Runge van Air Holland zondag gezegd.

Runge en zijn medewerkers kregen van de rechtbank in Haarlem afgelopen dinsdag vier weken de tijd om hun bedrijf in de lucht te houden. Air Holland is naarstig op zoek naar investeerders om de schulden af te lossen. Een van de schuldeisers, de vluchtleiders van Eurocontrol, hadden het faillissement aangevraagd voor de maatschappij omdat zij nog 1,7 miljoen euro tegoed hebben.

Air Holland overlegt met diverse partijen over een financiële injectie. Maar een definitieve oplossing is nog niet rond. Een van de mogelijkheden om het bedrijf weer gezond te maken is om een deel van de Surinamemarkt van grote broer KLM af te snoepen. "Op die route is meer vraag dan aanbod. We hebben lagere kosten en kunnen dus goedkoper vliegen dan onze blauwe broeder", aldus Runge.