De Amsterdamse beurs is woensdag licht hoger geëindigd na het rentebesluit van ECB-voorzitter Mario Draghi. De ECB besloot de rentetarieven onveranderd te laten vanwege tegenvallende cijfers van economieën uit de eurozone.

De AEX sloot de dag af met een stijging van 0,3 procent en eindigde met 561,54 punten. De MidKap klom met 0,5 procent, tot 802,62 punten.

Wessanen was de grote winnaar van de dag en won 6,2 procent en steeg naar een koers van 11,53 euro. Het natuurvoedingsbedrijf stemde in met een overnamebod van een consortium onder leiding van de Franse investeerder PAI Partners van 11,50 euro per aandeel.

Ook het Frans-Nederlandse vastgoedfonds Unibail-Rodamco groeide hard, met 3,6 procent. Unibail-Rodamco heeft de Majunga-toren in Parijs verkocht. De opbrengst van 850 miljoen euro lag ruim 7 procent hoger dan het bedrag waarmee de toren in de boeken stond.

Bezorgbedrijf Takeaway.com eindigde de beursdag met een bescheiden winst van 0,3 procent. Het bedrijf achter onder meer maaltijdbezorger Thuisbezorgd zag de bestellingen in het eerste kwartaal op jaarbasis met 51 procent toenemen.