De schuldeisers van MC Slotervaart krijgen nog 45 miljoen euro van het failliete ziekenhuis, zo blijkt dinsdag uit het tweede faillissementsverslag. Dat is ook wat vastgoedbedrijf Zadelhoff volgens een eerder aangekondigd plan bereid is neer te leggen voor het ziekenhuis.

Het bedrag dat schuldeisers krijgen kan nog stijgen, maar zal waarschijnlijk niet veel toenemen, legt een woordvoerder van de curatoren uit aan NU.nl. Er zijn nu nog ongeveer 1.275 schuldeisers.

MC Slotervaart krijgt nog minstens 6,7 miljoen euro van enkele klanten. Het gaat om vorderingen die niet gerelateerd zijn aan de zorg. De vorderingen die wel aan de zorg gerelateerd zijn, worden nog in kaart gebracht.

Het moet nog duidelijk worden of MC Slotervaart bijvoorbeeld een vordering heeft op de zorgverzekeraars. De curatoren schrijven dat MC Slotervaart over een "substantiële debiteurenportefeuille" beschikt.

Gemeente gaat om tafel met Zadelhoff

Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam bevestigt dat de gemeente om tafel gaat met Zadelhoff. Een voorlichter legt uit dat Zadelhoff in het gesprek de mogelijkheid krijgt om hun plan toe te lichten.

Zadelhoff presenteerde enkele weken geleden samen met oud-aandeelhouder Loek Winter het plan om alle schuldeisers van MC Slotervaart af te kopen en een nieuw project te beginnen in het ziekenhuis.

Het moet een medisch complex worden waar professionele partijen kunnen huren. Er zouden ook al een aantal partijen interesse hebben. Zadelhoff maakte toen bekend 45 miljoen euro in het project te willen steken. Met het geld wordt ook de locatie gerenoveerd.

Zo ziet het verlaten MC Slotervaart er nu uit
100
Zo ziet het verlaten MC Slotervaart er nu uit