ASR wil definitief een einde maken aan bonussen en beloningen in aandelen voor het bestuur, blijkt dinsdag uit de agenda voor de komende aandeelhoudersvergadering van het concern.

De belangrijkste wijzigingen in het beloningsbeleid zijn dat er geen variabele beloningsregeling voor de leden van de raad van bestuur (rvb) wordt geïntroduceerd en dat zij voortaan net als de overige medewerkers van de verzekeraar worden ingedeeld in salarisschalen.

De aandeelhouders moeten tijdens de aandeelhoudersvergadering op 22 mei nog wel akkoord gaan met de voorstellen.

De bestuursleden kunnen voortaan rekenen op een jaarlijkse salarisgroei van 3 procent, net als de andere medewerkers. Bij uitzonderlijke omstandigheden kan dit percentage voor de rvb en de raad van commissarissen (rvc) worden verlaagd tot 0 procent of verhoogd tot 6 procent.

Maatschappelijke opvattingen over bonussen meegewogen

ASR heeft uitgebreid gesproken met aandeelhouders, medewerkers en de politiek om tot het plan te komen. Ook heeft het concern de maatschappelijke opvattingen over het belonen van de top van bedrijven in de financiële sector meegewogen.

ASR is zeven jaar lang eigendom van de Staat geweest. In die periode mochten de topsalarissen niet zomaar aangepast worden. Sinds september 2017 staat de verzekeraar weer volledig op eigen benen.

Vorig jaar liet het concern nog weten de top de komende jaren een forse salarisverhoging te willen geven. De reden was dat de salarissen van de bestuurders achterop raakten bij die van de concurrentie.

Salaris CEO maximaal 975.000 euro

Voor het vaststellen van de nieuwe salarisschalen van de rvb wordt nu gekeken naar twintig andere "louter Nederlandse financiële en vergelijkbare beursgenoteerde ondernemingen". In het lijstje zijn onder meer ABN AMRO, NN Groep, Triodos Bank, KPN en PostNL opgenomen.

Het maximum van de salarisschaal van de CEO van ASR, Jos Baeten, mag ongeveer 10 procent onder de mediaan van die twintig referentiebedrijven liggen. Voor de CFO geldt een maximum van zo'n 5 procent van de mediaan.

Dat betekent dat het salaris van de CEO op een bedrag tussen de 682.000 en 975.000 euro uitkomt. De CFO krijgt een salaris van tussen de 530.000 en
756.000 euro.