De kledingketen CoolCat maakt vanaf 1 mei een doorstart. De keten wordt ondergebracht bij Retail Beheer, de bv van de kinderen van de vorige eigenaar Roland Kahn.

Op het moment van faillissement had de keten van Kahn in Nederland tachtig vestigingen. In totaal 1.180 medewerkers van CoolCat deelden ongeveer 450 voltijdsbanen.

"Het realiseren van een doorstart, na het faillissement op 19 maart, bleek geen eenvoudige zaak", zegt curator David Bos van CMS Advocaten. "Er is een biedingsprocedure gevoerd met meerdere gegadigden. Retail Beheer had uiteindelijk de beste papieren."

Niemand koopt herfstkleding met 20 graden

CoolCat moest op 18 maart faillissement aanvragen, nadat het bedrijf naar eigen zeggen last had gehad van de zeer warme en lange zomer in 2018 en de zachte winter van dit jaar.

"Als het maandenlang boven de 20 graden blijft, koopt niemand herfstkleding. Zelfde verhaal voor wanneer het niet koud wordt", vertelde een woordvoerder destijds.

Kahn opende in 1979 de eerste CoolCat-winkel in Amsterdam. Retail Beheer is ook het moederbedrijf van ketens als America Today en MS Mode.

Correctie: In een eerdere versie van dit verhaal stond dat Retail Beheer het bedrijf is van Roland Kahn. Het is het bedrijf van zijn kinderen.