De Amerikaanse president Donald Trump heeft wederom kritiek geuit op de Federal Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale banken. Hij pleitte opnieuw voor het versoepelen van het monetair beleid van de centrale bank.

De president zei tegenover journalisten in het Witte Huis dat de 'Fed' zich moet richten op kwantitatieve versoepeling, in plaats van het huidige gematigde beleid van het centralebankenstelsel.

"Kwantitatieve verruiming zal ervoor zorgen dat onze economie zal veranderen in een raket", citeert Financial Times de Amerikaanse president.

Het is niet de eerste keer dat Trump zich bemoeit met het beleid van de Federal Reserve, een onafhankelijk orgaan. Hij klaagde in het verleden meermaals over de renteverhogingen door de koepel van Amerikaanse centrale banken, die onder leiding van de door hemzelf aangestelde Jerome Powell staat.

Sinds december heeft de centrale bank de rente niet verhoogd. Eind maart kondigde het centralebankenstelsel aan een "geduldig" beleid te blijven voeren, zonder verhogingen van de belangrijkste rentestand in 2019. Momenteel ligt de bandbreedte van de rente tussen de 2,25 en 2,50 procent.