Budgetketen Op=Op Voordeelshop heeft met een koper een akkoord over een doorstart bereikt, laat het bedrijf donderdag weten. Wie de koper is en hoe de doorstart er precies uit gaat zien, is nog niet bekend.

Volgens curator Jeroen Reiziger zal er in de komende weken gekeken worden naar hoe de doorstart er precies uit gaat zien.

De huidige directie zal samen met de koper onderzoeken hoeveel van de 130 winkels open zullen blijven, stelt de curator. Het is dus ook nog onbekend hoeveel personeelsleden bij het bedrijf kunnen blijven werken. Momenteel werken er circa 1.340 mensen.

Op 25 maart vroeg de budgetketen faillissement aan bij de rechtbank Noord-Holland. Een woordvoerder van de winkelketen zei toen tegen NU.nl dat het concern in de laatste twee jaar te snel was gegroeid. De omzet van het bedrijf groeide wel mee, maar niet genoeg om de eveneens stijgende kosten terug te verdienen, stelde de woordvoerder.

Hoewel er twee jaar lang extra geld beschikbaar werd gesteld door aandeelhouders, was het bedrag niet toereikend om het bedrijf "door deze zware periode" te kunnen loodsen.

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
63
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?