Kinderopvangorganisaties Partou en KidsFoundation gaan fuseren, waardoor een bedrijf met ruim 650 vestigingen en achtduizend medewerkers die zo'n zestigduizend kinderen opvangen ontstaat. Hiermee wordt de onderneming verreweg het grootste kinderopvangbedrijf van Nederland.

Het huidige netwerk van locaties en de huidige medewerkers blijven behouden. De bedrijven verwachten meer medewerkers aan te zullen nemen door de groeiende vraag naar kinderopvang.

Het fusiebedrijf krijgt naar verwachting een marktaandeel van 8 procent in de markt voor kinderdagverblijven, peuteropvang en buitenschoolse opvang.

De huidige eigenaar van KidsFoundation, investeringsmaatschappij Onex, wordt samen met participatiemaatschappij Waterland eigenaar van het fusiebedrijf. Onex neemt de aandelen in Partou over van investeringsmaatschappij Navitas Capital.

Inspelen op veranderingen in wet- en regelgeving

Met de fusie zeggen de bedrijven te willen investeren in de kwaliteit van medewerkers en locaties. Maar samen kunnen de bedrijven ook inspelen op veranderingen in wet- en regelgeving en veranderende economische omstandigheden.

Kidsfoundation is het moederbedrijf van Smallsteps, Zus en Zo, Belle Fleur en SKS Alles Kids. Het bedrijf heeft in Nederland zo'n 280 vestigingen, waar de opvang voor 30.000 kinderen wordt verzorgd.

Partou, dat in 1984 ontstond, heeft ruim vierhonderd locaties, waar 3.600 medewerkers ruim 26.000 kinderen opvangen.