Intratuin bood donderdag via de webwinkel per ongeluk gratis producten aan. Consumenten kregen vanaf ongeveer middernacht tot donderdagochtend op de beginpagina allerlei plantenbakken en planten te zien die voor 0 euro werden aangeboden. Het kwam "door een menselijke fout", meldt een woordvoerder aan NU.nl.

Ook veel andere producten werden gratis aangeboden. Wel werden er verzendkosten gerekend als er spullen in het winkelmandje werden geplaatst.

In totaal zijn er tussen de 50 en 75 bestellingen van gratis spullen gedaan. "Sommige orders waren wat groter", aldus de woordvoerder.

De orders worden niet geleverd voor de prijs die werd aangegeven, maar klanten kunnen de producten wel met 20 procent korting krijgen. Klanten zijn donderdag benaderd met een unieke kortingscode, waarmee ze de korting kunnen krijgen. Klanten kunnen binnen vijf werkdagen hun geld terugverwachten.

De woordvoerder vertelt dat er iets fout ging bij een update van de webshop. Donderdagochtend ontdekten medewerkers de fout, waarna de webwinkel snel uit de lucht werd gehaald.

Sinds ongeveer 8.10 uur was de website uit de lucht. Er stond tijdelijk een foutmelding online, zodat klanten de webwinkel niet konden bezoeken. Om 9.45 uur waren de problemen verholpen.