ABN AMRO verkoopt 75 procent van de aandelen van zijn hypotheekadministrateur Stater aan IT-dienstverlener Infosys. Stater beheert ruim 1,3 miljoen hypotheekleningen voor meer dan dertig aanbieders op de Nederlandse markt. Infosys is in meerdere landen actief als hypotheekadministrateur.

De bank behoudt een belang van 25 procent in Stater, en blijft zo strategisch aandeelhouder in het bedrijf. Dat meldt ABN AMRO donderdag. De verkoop levert de bank een boekwinst op, en zal naar verwachting in het tweede kwartaal worden afgerond.

"Hypotheken zijn een zeer belangrijk product voor ABN AMRO, maar de hypotheekadministratie zelf is geen kernactiviteit", legt Christian Bornfeld, lid van de Executive Board, uit. Hij stelt dat de bank met het strategisch belang desondanks een belangrijke klant blijft van Stater.

Directeur van Stater, Erwin Dreuning, zegt in een persbericht dat de aankoop van Infosys het bedrijf verder moet helpen. "De gezamenlijke kracht van ABN AMRO, Infosys en Stater geeft ons een solide basis om onze dienstverlening verder te ontwikkelen. Daarnaast krijgen we hiermee meer mogelijkheden om te groeien en nieuwe klanten te bedienen."