De vakbonden willen op 29 mei opnieuw gaan staken voor een bevriezing van de AOW-leeftijd. Precieze details kunnen nog niet worden gegeven, maar FNV verwacht dat de actie groter zal worden dan het protest op maandag 18 maart.

Dit bevestigt een woordvoerder van de vakbond na een bericht in Trouw.

"We verwachten dat het groter wordt", zegt de voorlichter. Maar uiteindelijk bepalen de werknemers zelf wat er gaat gebeuren, zegt hij. "Het is nog een beetje vroeg om daar ver op vooruit te lopen. Maar ga er maar vanuit dat het groter wordt."

Op 18 maart werd bijvoorbeeld 's ochtends door personeel in het openbaar vervoer gestaakt. Het treinverkeer lag er hierdoor een paar uur uit.

Ook personeel in de bouw, metaal en schoonmaak legden het werk neer. De staking werd wel voortijdig beëindigd door de aanslag op een tram in Utrecht waarbij drie mensen werden gedood.

Het kabinet wil dat de AOW-leeftijd stijgt naar 67 jaar en wil de leeftijd koppelen aan de levensverwachting. Maar de vakbonden willen dat de AOW-leeftijd de komende vijf jaar op 66 jaar blijft staan. Vooral voor mensen met een zwaar beroep zou de stijging van de pensioenleeftijd niet te doen zijn.