De top van Deutsche Bank krijgt over 2018 voor het eerst in vier jaar een bonus uitgekeerd, blijkt vrijdag uit het jaarverslag van de Duitse bank die momenteel een fusie met Commerzbank onderzoekt.

In totaal kregen de negen topbestuurders een bedrag van 55,7 miljoen euro uitbetaald, inclusief bonussen. Een jaar eerder bedroeg de totale beloning nog 29,8 miljoen euro. Topman Christian Sewing heeft een totale vergoeding van 7 miljoen euro gekregen.

De bonuspot van de bank kwam in zijn geheel uit op 1,9 miljard euro, tegen 2,3 miljard in 2017. De afname van 14 procent is deels het gevolg van een gekrompen personeelsbestand.

Deutsche Bank en Commerzbank lieten afgelopen weekend weten een fusie te onderzoeken. Vakbonden vrezen dat er op termijn tienduizenden banen zullen verdwijnen als de twee grootste banken van Duitsland samengaan.

De Duitse regering heeft aangedrongen op de fusie. De Duitse staat heeft een belang van ruim 15 procent in Commerzbank. Volgens de regering heeft Duitsland sterke banken nodig voor zijn op export gerichte economie.