De nieuwe eigenaren van Intertoys sluiten nog eens zo'n zestig vestigingen van de speelgoedketen, meldt het bedrijf donderdag. Uiteindelijk gaan zo'n 150 winkels dicht en gaat het concern door met ruim 230 vestigingen, waarvan zo'n honderd franchisers.

Eerder werd al gemeld dat minstens 91 vestingen dichtgaan na de overname door het Portugese Green Swan.

Bij nog eens zestig locaties bleek de vestiging niet rendabel te zijn of wilde de verhuurder niet opnieuw een contract afsluiten.

Een woordvoerder van het concern vertelt dat het mogelijk is dat een aantal winkels alsnog meegenomen worden in de doorstart. Dit is het maximumaantal sluitingen, legt hij uit.

Uitverkoop tot medio mei

Sinds zaterdag 9 maart werd al een uitverkoop gehouden in de negentig vestigingen die zeker dichtgingen. De nieuwe eigenaren melden nu dat in de 150 winkels die hun deuren sluiten tot medio mei een uitverkoop wordt gehouden.

Op 21 februari werd de speelgoedketen failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. Toen werd al bekend dat meerdere partijen geïnteresseerd waren in Intertoys. Het Portugese Green Swan kocht eerder al Maxi Toys en het Belgische Bart Smit.

Intertoys heeft al jaren last van terugvallende verkopen. Door onder meer de groei van internetwinkels en discounters halveerde de verkoop van de speelgoedketen in de afgelopen tien jaar.

Intertoys-winkels die dichtgaan