De ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping wordt uitgesteld tot op zijn vroegst april, schrijft het Amerikaanse persbureau Bloomberg donderdag op basis van bronnen rond de onderhandelingen tussen de twee landen.

Eerder was de verwachting dat Trump en Xi elkaar eind maart zouden ontmoeten in Mar-a-Lago, het resort van de Amerikaanse president in Florida. Hierbij zou een handelsakkoord getekend worden dat een eind zou maken aan het handelsconflict tussen de twee landen.

Voorlopig gebeurt dat dus niet. Volgens Bloomberg richt China zich nu op een officieel staatsbezoek in april, in plaats van een korte ontmoeting om een akkoord te tekenen.

Woensdagavond zei Trump nog dat hij geen haast had om een handelsakkoord te tekenen met China. Hij benadrukte daarbij dat er eerst een akkoord bereikt moest worden over de bescherming van eigendomsrechten, een van de hete hangijzers van de onderhandelingen.

De Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer zei eerder deze week al dat er nog wat "grote obstakels" waren bij de onderhandelingen. Een zo'n obstakel is de bescherming van eigendomsrechten.