De Amerikaanse economie is in het vierde kwartaal van 2018 met 2,6 procent gestegen, meldt het economisch analysebureau van het Amerikaanse ministerie van Financiën donderdag. Hiermee komt de economische groei van 2018 uit op 2,9 procent, stelt het bureau.

Met de groei van2,6 procent in het vierde kwartaal groeit de Amerikaanse economie sneller dan verwacht. Economen rekenden op een economische groei van 2,2 procent.

De groei van de Amerikaanse economie loopt wel langzaam terug. In het derde kwartaal van 2018 groeide de economie van de Verenigde Staten nog met 3,4 procent, in het kwartaal daarvoor met 4,2 procent.

De laatste maanden groeide de economie minder hard door een strakker monetair beleid van de Fed en chaos op de financiële markten. Hierdoor daalden de uitgaven van bedrijven en consumenten in de VS. Het consumentenvertrouwen daalde in januari naar het laagste punt in twee jaar.

Over het hele jaar groeide de economie van de VS met 2,9 procent, net onder de doelstelling van de regering van de Amerikaanse president Donald Trump om een bbp-groei van 3 procent te behalen.