Zondag was het opnieuw druk in Intertoys-winkels met klanten die hun cadeaubonnen kwamen inwisselen. Net als zaterdag, waren er ook zondag soms vertragingen door een technische storing wegens de drukte.

Volgens een woordvoerder was het druk, maar goed te handelen. Er zijn zondag geen incidenten gemeld.

Zondag is de laatste dag waarop tegoed op de kaarten kan worden verzilverd, omdat het bedrijf faillissement heeft aangevraagd. Klanten kunnen hun tegoeden op cadeaukaarten nog tot middernacht via de website van Intertoys verzilveren. Ook daar kunnen nog vertragingen ontstaan door het grotere aanbod, aldus de zegsman.

Zaterdag werden de winkels ook geplaagd door een storing waardoor het systeem eruit lag en klanten kwamen in sommige winkels in een lange rij terecht. Toen waren er volgens de woordvoerder "situaties waarin klanten zich niet fatsoenlijk hebben gedragen".

Zo werd een winkel in Wezep gesloten, nadat bezoekers onder meer spullen naar de kassamedewerkers hadden gegooid, hadden gespuugd en spullen hadden gestolen. Sommige medewerkers stonden huilend achter de kassa.

Storing door overbelaste lijn

Zaterdag meldde Intertoys dat de storing werd veroorzaakt door een DDoS-aanval, maar dat weersprak de zegsman zondag. "KPN heeft ons verteld dat er sprake was van een overbelaste lijn en dat de cadeaukaarten daardoor niet verwerkt konden worden."

Welk bedrag er nog in totaal op cadeaukaarten staat, is niet bekend. Vanwege de storing gingen niet alle winkels zondag open. Hoeveel vestigingen dicht bleven, is onduidelijk.

Ondanks het faillissement blijven de winkels voorlopig open. Er wordt nog gekeken naar een eventuele doorstart.