Amerikaanse en Chinese onderhandelaars hebben vrijdag gezegd dat ze voornemens zijn om hun handelsbesprekingen verder uit te breiden. President Donald Trump van de Verenigde Staten zei dat hij hoopt volgende maand een overeenkomst te bereiken met zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping.

Trump zei tegen verslaggevers van het Witte Huis dat er een grote kans is dat de twee landen binnenkort een overeenkomst bereiken en een einde maken aan hun handelsoorlog. Hij is bereid de eerder besloten termijn voor een overeenkomst, 1 maart, iets op te schuiven.

Volgens de Amerikaanse president ontmoeten hij en Xi elkaar waarschijnlijk wel in maart. Dan zullen ze volgens hem spreken over de belangrijkste voorwaarden van de mogelijke handelsovereenkomst.

De onderhandelaars van beide landen zullen zaterdag en zondag verder vergaderen over de vervolgstappen rondom het mogelijke akkoord.

China en VS al een jaar verwikkeld in handelsoorlog

China en de Verenigde Staten zijn al ongeveer een jaar verwikkeld in een handelsoorlog. In maart van 2018 kondigde Trump invoerheffingen van 25 procent op staal en 10 procent op aluminium uit het buitenland aan.

Ook kwam hij daarna met extra invoerheffingen op producten uit de Chinese luchtvaart-, technologie- en energiesector. China reageerde hierop met hogere importtarieven op 120 Amerikaanse producten, zoals fruit en wijn.