AMSTELVEEN - De vakbonden en de KLM onderhandelen sinds vrijdagochtend over een nieuwe CAO voor de circa achthonderd grondtechnici van de luchtvaartmaatschappij. Erg vlot verloopt het vooralsnog niet. "De verwachting is dat het lang gaat duren", aldus een woordvoerster van de CNV Bedrijvenbond vrijdagmiddag.

Aan het begin van het overleg eiste de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart Technici (NVLT) dat KLM zijn claim tegen de werknemers die afgelopen zaterdag het werk neerlegden om te protesteren voor een hoger loon, zou laten vallen, zo weet de Bedrijvenbond. KLM kondigde dinsdag aan honderd tot 150 technici persoonlijk aansprakelijk te gaan stellen voor de geleden schade door hun wilde staking. Talloze reizigers strandden daardoor zaterdag.

Na een korte schorsing keerde NVLT op zijn schreden terug en schoof alsnog aan aan de onderhandelingstafel. Momenteel onderhandelen de partijen verder over de CAO.

De bonden proberen al een jaar met KLM nieuwe afspraken te maken over de lonen van de grondtechnici. De beloning moet volgens hen op een internationaal niveau wordt gebracht. Het maximumloon zou dan ongeveer 40 procent hoger komen te liggen dan nu.

/ECONOMIEKLM-personeel staakt