LONDEN - De Britse luchtvaartmaatschappij British Aiways heeft 24 van de 78 transatlantische vluchten die voor 11 september waren gepland, geschrapt. Het is dan precies een jaar geleden dat zich twee vliegtuigen in het World Trade Center in New York boorden en een ander toestel op het ministerie van Defensie in Washington stortte.

De vluchten met de supersonische Concorde worden normaal uitgevoerd. Onder meer gaan vluchten van de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick naar San Francisco, Washington, Philadelphia en San Diego niet door. Ook naar het Caribische eiland Barbados kan men 11 september niet reizen. Op 10 september is de vlucht van Heathrow naar Washington geschrapt en hetzelfde geldt voor de vlucht van de Amerikaanse hoofdstad naar de Londense luchthaven op september.

American Airlines, dat bij de aanslagen vorig jaar twee toestellen verloor, heeft nog geen besluit genomen over het schema van de internationale vluchten op 11 september. Wel heet de Amerikaanse maatschappij wegens gebrek aan belangstelling enkele binnenlandse vluchten geannuleerd.

De luchtvaartmaatschappijen SAS en Air France maakten donderdag bekend enkele vluchten naar de Verenigde Staten te schrappen. De KLM heeft daartoe nog niet besloten, al is er een lichte daling van het aantal boekingen op 11 september in vergelijking met de dagen ervoor en erna.