WASSENAAR - Vastgoedbedrijf VHS wil per 22 augustus geen beursfonds meer zijn. De onderneming van Ed Maas heeft de financiële toezichthouder AFM gevraagd vanaf die dag de vergunning voor zijn notering als beleggingsinstelling in te trekken. VHS zal in besloten vorm verder gaan, zo heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

VHS kwam eerder dit jaar in aanvaring met de toezichthouder nadat bleek dat Justitie een onderzoek had ingesteld bij het bedrijf wegens handel met voorkennis. De AFM eiste dat voor het behoud van zijn beursnotering Ed Maas als topman zou opstappen, waarna het bedrijf min of meer onder curatele zou komen. Maas heeft vervolgens aandelen van zijn bedrijf opgekocht die via de beurs vrij verhandelbaar en dus nog niet in zijn bezit waren om zelf een einde aan de notering te kunnen maken.

Aandeelhouders

VHS liet weten een regeling te treffen om de belangen te waarborgen van aandeelhouders die hun stukken niet hebben ingeleverd. Juridische procedures tegen het bedrijf zijn nog gaande. Justitie heeft in verband met de voorkenniszaak ook ex-medewerkers van Staal Bankiers, de voormalige huisbank van VHS, op de korrel.