Frankrijk is "goed gepositioneerd" om kans te maken de opvolger van ECB-president Mario Draghi te mogen leveren, zegt een anonieme Europese beleidsmaker tegen tv-zender CNBC.

Volgens de bron heeft Frankrijk een goede kans, omdat er twee geschikte kandidaten zijn en Duitsland waarschijnlijk de opvolger van Jean-Claude Juncker - de president van de Europese Commissie - wil leveren.

Zo zijn er twee Fransmannen die geacht worden kans te maken: econoom en ECB-bestuurder Benoit Coeuré en François Villeroy de Galhau, de huidige centralebankgouverneur van de Franse centrale bank.

Ook circuleren de namen van de Duitse centralebankpresident Jens Weidmann, de Finnen Olli Rehn en Erkki Liikanen en IMF-topvrouw Christine Lagarde. Klaas Knot, de huidige president van De Nederlandsche Bank, wordt genoemd als outsider, hoewel Nederland al de eerste voorzitter van de ECB leverde in 1998.

Mario Draghi stopt eind oktober als ECB-president. Naar verwachting komt er meer duidelijkheid over zijn opvolging na de Europese verkiezingen in mei.

De leiders van de eurozone hebben de macht om de ECB-president aan te stellen. Dit gaat buiten de Europese Centrale Bank zelf om.