De deadline van de handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten wordt mogelijk verplaatst, zei de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag. De deadline staat nu op 1 maart, maar als het nodig is kan die volgens Trump worden opgeschoven.

China wil heel graag een overeenkomst sluiten met de Verenigde Staten, zei Trump verder. Volgens hem probeert een grote Amerikaanse delegatie momenteel in China om tot een vergelijk met de Chinezen te komen. Trump verwacht nog altijd "op een bepaald moment" met zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping af te spreken.

Dinsdag kwam de Amerikaanse delegatie aan in Peking. De partijen zullen proberen voor 1 maart een overeenkomst te sluiten. Op die dag verloopt een door de twee landen zelfopgelegde periode van negentig dagen waarin vanwege de handelsoorlog ingestelde maatregelen niet van kracht waren.

De economische grootmachten liggen al langer op ramkoers. De landen sloegen elkaar vorig jaar met importheffingen op goederen ter waarde van honderden miljarden dollars om de oren. De huidige 'wapenstilstand' volgde na een eerdere ontmoeting tussen Trump en Xi in Argentinië.