LONDEN - British Airways (BA) hoopt de meeste vluchten maandag weer normaal uit te voeren. Dat meldde de luchtvaartmaatschappij zondag op haar site.

Een wilde staking op de luchthaven Heathrow in Londen zorgde afgelopen week vooral bij BA voor problemen. Heathrow is de drukste luchthaven van Europa. De Britse luchtvaartmaatschappij BA liet weten dat ze verwacht maandag 95 procent van de lange afstandsvluchten en alle vluchten op kortere afstanden vanaf Heathrow weer uit te kunnen voeren. De normale gang van zaken keert er echter naar verwachting niet voor woensdag terug.

Wachten

Duizenden passagiers wachten op het Britse vliegveld Heathrow nog altijd op hun vlucht na de wilde staking die de luchtvaartmaatschappij British Airways donderdag en vrijdag trof. Volgens de Britse zender BBC krijgen de passagiers die zondag zouden vertrekken voorrang boven de mensen die al lang wachten.

De wilde staking van bagageafhandelaars was een reactie op het ontslag van 670 medewerkers van de maatschappij die de maaltijden aan boord van de BA-toestellen verzorgt. British Airways moest 70.000 passagiers laten wachten. Verloren inkomsten, restituties en de kosten van onderdak voor de passagiers in hotels kosten de maatschappij naar schatting 60 miljoen euro.