Eerste rijdende geldautomaat

UTRECHT - Nederland beschikt vanaf zondag over een rijdende geldautomaat. Rabobank heeft samen met geldtransporteur Brinks een geldautomaat geplaatst in een waardetransportwagen, waardoor mensen geld kunnen pinnen bij grote evenementen zoals beurzen en popconcerten. Dat heeft de bank vrijdag bekendgemaakt.

Mobiele geldautomaten bestaan al langer, maar deze zijn meestal geplaatst in een container en de installatie ervan kan lang duren. Volgens de bank is het de eerste rijdende geldautomaat in Europa en misschien wel van de wereld.

Het eerste evenement waar de rijdende automaat wordt ingezet, is het hockeytoernooi Rabo Trophy in Amstelveen komend weekend. De geldautomaat werkt als ieder ander automaat en er zijn geen extra kosten aan verbonden, aldus Rabobank. Volgens de zegsman voldoet de wagen aan de hoogste veiligheidseisen.

ABN Amro bestrijdt dat de Rabobank een primeur heeft. "Wij hebben al twee jaar een servicebus rondrijden met een mobiele geldautomaat erin", zei een woordvoerder van de bank vrijdag. "En die van ons is ook heel erg veilig."

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie