Internetbank Bunq beeïndigt het contract met de negentienjarige Mario van Woensel. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van RTLZ. De man zou zich respectloos hebben gedragen tegen medewerkers en andere klanten.

"Wij trekken hier de grens. We willen onze medewerkers en medebunquers beschermen tegen respectloos gedrag", laat een woordvoerder van Bunq weten. Ze wil niet ingaan op details.

Van Woensel plaatste donderdag een tweet met kritiek op de notificaties die Bunq ongevraagd stuurt voor aanbiedingen. Hij roept mensen op er melding van te maken in de Apple Store, omdat het tegen de regels zou zijn. Kort daarna ontving Van Woensel het bericht dat hij tot 7 april heeft om een andere bank te zoeken, want dan wordt zijn rekening gesloten.

Aan RTLZ geeft Van Woensel toe dat hij "af en toe wel flink boos kon worden".

Van Woensel had al eerder kritiek op de bank. Bijvoorbeeld op de klantenservice, die hem verkeerde antwoorden zou hebben gegeven en Engels sprak wanneer hij in het Nederlands een vraag stelde.

"Mario is vanaf het begin kritisch op de app geweest. Maar dat zou nooit een reden zijn om een gebruiker uit te sluiten", aldus een woordvoerder van Bunq.